Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2008 15:03 - Коя година сме ???
Автор: aculata Категория: Политика   
Прочетен: 2264 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     Уважаеми, Съблогери!

     Напоследък доста се говори, че заприличваме на това, което е описано в романа на Джордж Оруел “1984“.  Има още много докато стигнем описаното, но нали знаете:  капката дълбае камъка не със силата, а  с постоянството си…

     Новата агенция национална сигурност бих оприличил на “Разузнавачите”. След като агенцията може да подслушва телефоните ни без да иска разрешение / което е в разрез с толкова много неща, че свят ще вие се завие /, направо да започнат да лепят плакати с надпис: “Национална Сигурност чува всичко“ или “ Дори и стените имат уши”.

     Отделът който ще ни следи в интернет със сигурност не могат да нарекат “Полиция на мисълта” , но могат да го нарекат “Интернет полиция”. Скоро нещата, наречени престъпност и ПРЕСТЪПКОМЕНТ, ще са ежедневие. Две-минутката на злобата ще е едно видео, което показва един човек, който пише ПРЕСТЪППОСТОВЕ.

     И накрая, разбира се, ще сложат екрани с камери в домовете ни /как ли ще се охарчат държавниците за такова нещо, но нали ще контролират цял един народ/. Всяка сутрин ще ни будят в 6:00 и ще ни карат да правим физически упражнения. От време на време /когато не правим упражненията/ ще се чува: “6079 У.Смит не се стараеш!”.

      Поради две причини ще в изключват лампите в 20:00. Първата е, за да се пести енергия. Втората е, защото наспалият се човек е по-работоспособен от недоспалия.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - споко човече:-)
20.02.2008 10:18
чак до описаното от Оруел няма да се стигне, все пак сме 2008:-)
ама кой знае, може да се отиде и по-далеч:-)
като имам предвид развитието на технологиите:-))))
веселба:-)))
цитирай
2. анонимен - Липса на граждански контрол
20.02.2008 11:21
Acula,
Това което казваш, няма проблем, да бъде технически реализирано. То е направено в много софтуерни продукти! Започвайки от всякъкви видове троянски коне и сигурно преминавайки през различни видове пощенски кутии, антивирусни продукти, операционни системи, платформи, различни видове софтуер за администриране на мрежи и т.н. И в момента може да бъде организирано да получаваш съобщение от админа /Големия Брат/, като станеш какво първо да направиш. Няма проблем един комп. да неможе да бъде изкл. ако е в мрежа освен чрез изкл. на захранването. За всеки един потребител в интернет / прим 10 % от населението на земята / може да се създаде отчетен запис, в който да са запазени всичките му посещения, връзки и т.н. Обема на тези записи не е проблем да се съхранява, даже с помоща на различни компресиращи програми, е възможно да се пазят и пълни копия от посещенията му. IP адреса не задължително да се знае, това само опростява идентификацията. Ще получат по-голямо приложение различни видове скрамблиращи, кодиращи програми. Но използвайки ги само ще се придвижиш едно ниво по-нагоре в списъка на подлежащи на наблюдение. Проблем е границата между сигурноста и свободата. Проблем при нас е липсата на граждански контрол вурху сигурността. И чак тогава когато липсва гражданско общество, чак тогава може да се появи Големия Брат.
цитирай
3. aculata - @ анонимен 2
20.02.2008 14:47
Всъщност прав си, обаче щом ние можем да си намерим скрамблиращи програми и "Биг Брадър" може да си ги намери... Тогава за какво се прави цялото кодиране. Може направо "Биг Брадър" да пусне на пазара тези скрамблиращи програми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aculata
Категория: Други
Прочетен: 77400
Постинги: 12
Коментари: 23
Гласове: 1977
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол